Осъденият за смъртта на 23-годишната Светомира - Жечко Кюркчиев, засега няма да

...
Осъденият за смъртта на 23-годишната Светомира - Жечко Кюркчиев, засега няма да
Коментари Харесай

Осъденият за смъртта на 23-годишната Светомира засега няма да влиза в затвора

Осъденият за смъртта на 23-годишната Светомира - Жечко Кюркчиев, към този момент няма да влиза в пандиза. Адвокатът му Ивайло Йорданов е внесъл с деловодството на Шуменския областен съд /ШОС/ тъжба против присъдата му от 3 години и 4 месеца.

Това е станало в предпоследния ден преди приключване на 14-дневния период за обжалване, предава shum.bg. Веднага по-късно е импортирана тъжба и от бранителя на роднините на жертвата адв. Борислав Борисов.

„ В момента тече развой по администриране на жалбите и по-късно евентуално делото ще бъде ориентирано към Апелативния съд във Варна “, споделиха за ШУМ.БГ от деловодството на ШОС.

Припомняме, че 19-годишният Жечко Кюркчиев се призна за отговорен по обвинението за причиняване на гибел по несъобразителност и се съгласи делото му на първа инстанция да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване. Това му даде опция присъдата му да бъде автоматизирано редуцирана с 1/3. На 15-ти юни арбитър Димчо Луков го осъди на 3 години и 4 месеца затвор дейно при първичен общ режим. Тогава юристът на Кюркчиев изиска наказването да е под минимума от 3 години и да е с отсрочено изтърпяване, т.е. условно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР